T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

2021-1-TR01 KA121-SCH ERASMUS AKREDİTASYON PERSONEL HAREKETLİLİĞİ

Okulumuz İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu, Erasmus Akreditasyonuna sahip Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörlüğünde yürütülen2021-1-TR01-KA121-SCH-000011430 ÖZEL EĞİTİM İHTİYACI OLAN BİREYLERİ AKRANLARINDAN SOYUTLAMAYAN VE BİRLİKTE YAŞAMA KÜLTÜRÜNÜ GÜÇLENDİRME projesi kapsamında okulumuz konsorsiyum üyesi olmuştur. Bu proje kapsamında okulumuzdan Okul Müdür Yardımcımız Hüseyin ERTÜRK ve öğretmenimiz Ayşen Sinem KORKUT, Slovenya'nın Ljubljana kentinde 16 – 22 Ekim 2022 tarihlerinde Özel Eğitim alanında işbaşı gözlem faaliyetine katılacaktır.

Projenin hedefi:

Özel eğitim ihtiyacı olan bireyleri akranlarından soyutlamayan ve birlikte yaşama kültürünü güçlendiren eğitimde adalet temelli yaklaşım modeli uygulamaktır.

Özel eğitime gereksinimi olan çocukların, bilişsel,sosyal-duygusal gelişim özelliklerini iyi tanımak, özel öğretim yöntem ve tekniklerine ilişkin bilgibirikimine sahip olmak, çocukların performans düzeylerini belirleyebilmenin yanı sıra gerçekçi hedeflerle eğitim öğretim organizasyonunu sağlamak gerekmektedir. Gerçekleştirilecek eğitim faaliyetleriyle ihtiyaç olarak belirlediğimiz özel gereksinimli bireylerin akranlarıyla birlikte yaşama kültürünü güçlendirecek Adalet Temelli Yaklaşım Modeli özel eğitim öğretmenlerinin konuyla ilgili mesleki bilgilerini arttırarak AB uygulamalarını yerinde deneyimleyerek uygulanabilecektir.

14-09-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.09.2022 - Güncelleme: 14.09.2022 16:10 - Görüntülenme: 215
  Beğen | 0  kişi beğendi