T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Dünyaya Yardım Edebilirim...

 

           Okulumuz sınıf öğretmeni Nihal EREN, danışmanlığını yaptığı "Dünyaya Yardım Edebilirim", "Bağımsızlığa Koşan Çocuklar", ve "Bu Hayatta Ben de Varım" e-Twinning projelerini özel öğrencileriyle birlikte yürütüyor.

           Öğretmenimiz Nihal EREN, projeler ile ilgili düşüncelerini, "toplum yaşamına aktif bir katılım sağlanması için üretimin içerisinde yer almanın özel gereksinimli çocuklarımızın hayatındaönemli bir role sahiptir. Öğrencilerimizi bağımsız bir yaşama hazırlarken akademik becerilerin yanında toplumsal üretime katkı sağlayacak beceriler ile donatmayı hedefliyoruz" şeklinde ifade ediyor... 


           Ülke içinde ve ülke dışında bulunan diğer paydaşlarıyla birlikte hayata geçirilen bu üç projenin detayları şu şekildedir : 

 

           "Dünyaya Yardım Edebilirim" Projesi :  4-11 yaş grubu özel eğitim, ilkokul ve okul öncesi öğrencilerine sıfır atık kavramının tanıtılması ve çevremizdeki atık malzemeleri ikincil amaçlar için kullanarak geri dönüşüm ürünleri elde etmek ve öğrencilerimizin el becerilerini geliştirerek üç boyutlu düşünebilme ve sanatsal faaliyetlerde bulunmayı amaçlamakta olup günlük yaşamda kullanabilecekleri yeni ürünler ortaya koyabilme becerisi kazandırmak hedefiyle kurulmuştur. Öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmeleri ve öğrenmenin kalıcı olması amaçlanmaktadır. Okul öncesi ve ilkokul konularına ve çocukların hazırbulunuşluk düzeylerine uygun olarak, belirlenecek ortak sıfır atık etkinlikleri uygulanmaktadır.

 

            "Bağımsızlığa Koşan Çocuklar" Projesi : Özel gereksinimli bireylerin toplum içinde bağımsız yaşamalarına ve kendi kendilerine yetebilecek duruma gelmelerine yönelik temel yaşam becerilerini geliştirmelerine olanak sağlamak, eğitim ihtiyaçları, yeterlilikleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda üst öğrenime geçebilmelerine imkan sağlamak, bağımsız yaşam becerileri kazandırmak ve bu kapsamda yapılan örnek çalışmaların teşvik edilerek yaygınlaştırılmasını sağlamak için etkinlikler yapılmaktadır.

 

             "Bu Hayatta Ben de Varım" Projesi :  Özel eğitimin genel olarak amacı, özel eğitime gereksinimi olan bireylerin hayata etkin katılımını ve bağımsız yaşayabilmelerini sağlamaktır. Projemiz, özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin bağımsız yaşam becerilerini geliştirerek bu hayatta var olduklarını ve bağımsız birer birey olduklarını gösterme fırsatı sunacaktır...

 

             Projeler ile ilgili bazı görselleri, aşağıda bulabilirsiniz.

 

14-04-202214-04-202214-04-202214-04-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.04.2022 - Güncelleme: 14.04.2022 16:02 - Görüntülenme: 156
  Beğen | 1  kişi beğendi