T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Özelim, Üretiyorum, Paylaşıyorum

 

   Okulumuz özel eğitim öğretmeni ve 11/A sınıfı öğretmeni Ayşen Sinem KORKUT, danışmanlığını yaptığı "Özelim, Üretiyorum, Paylaşıyorum" e-Twinning projesini özel öğrencileriyle birlikte yürütüyor.


   Ülkemizin farklı şehirlerinde bulunan 10 paydaşıyla birlikte hayata geçirilen bu proje kapsamında, özel gereksinimli öğrencilerimiz atık malzemeleri kullanarak yeni ürünler tasarlayıp üretiyorlar. Öğrencilerimizin bu şekilde çevre duyarlılığının arttırılması, toplumda çevre kirliliğine karşı bir farkındalık oluşturulması ve elde edilen ürünlerin maddi durumu yetersiz olan öğrencilerin kullanımına sunulması hedeflenmektedir.

   Bu proje sürecinde özel öğrencilerimiz; çevredeki atık malzemelerin tespiti, toplanması, malzemelerden yeni ürünler tasarlanıp üretilmesinde görev alıyorlar. Bu süreç ile birlikte özel öğrencilerimizin el göz koordinasyonları daha da gelişecek; dikkat ve çalışma süreleri, üretiyor olmanın verdiği özgüven hissi ile özsaygıları artacaktır. Ayrıca çevre duyarlılığı bilincinin gelişmesi ve üretilen ürünlerin ihtiyaç sahibi akranlarıyla paylaşmaları sonucunda özel öğrencilerimiz, sosyal sorumluluk duygusu geliştirecektir.

              Projede yer alan özel eğitim öğretmenleri, proje ile ilgili düşüncelerini, "özel öğrencilerimizin 'önce insan, sonra farklı gereksinimleri olan insan' olduğunu toplumumuza hatırlatan bu proje ile birlikte, fırsat ve imkan verildiğinde her bireyin yapabileceği mutlaka bir şeyler olduğunu göstermeyi hedefliyoruz; farklı şehirlerde de olsak, birlikte bunun için çaba gösteriyoruz" şeklinde ifade ediyorlar...

23-03-202223-03-202223-03-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.03.2022 - Güncelleme: 23.03.2022 16:18 - Görüntülenme: 187
  Beğen | 1  kişi beğendi